Prototípus gyártás

Korábban nagy kihívást jelentett egy termék prototípusának elkészítése, mert a műszaki rajzok alapján vagy kézzel készült, vagy próbaszerszámot kellett hozzá gyártani. Időben és költségben mindkét megoldás megterhelte a megbízót, kiváltképp, ha a mintadarabot többször is módosítani kellett.

A XXI. század talán egyik legfigyelemreméltóbb vívmánya a 3D nyomtatás. A 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni térbeli digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés, de a technológia fejlődésével az ipari alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis apró részek összeforrasztásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból forgácsolással, szikraforgácsolással választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék.

Hogyan készül egy 3D prototípus?
Az additív gyártási eljárást megelőzi digitális modell készítése. Ezt egy számítógéppel segített tervező (CAD) vagy egy 3D animációs szoftver segítségével lehet felépíteni. Meglévő testről 3D szkenner segítségével is készíthető digitális modell. A különböző formátumú modelleket a szoftverek vékony, azonos vastagságú vízszintes virtuális rétegekre szeleteli. A leggyakoribb adatformátum a CAD szoftver és a 3D printer között az STL fájl, mely a térbeli test felületét apró közelítő háromszögekre bontva tárolja. Minél kisebbek a háromszögek, annál pontosabb a közelítés.

Nyomtatáskor a gép beolvassa a modell adatait és sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez folyadékból, porból vagy sík lemezekből, ilyenformán fokozatosan felépíti a modellt a metszetekből. Ezeket a rétegeket, melyek alakra és vastagságra megegyeznek a virtuális modell metszeteivel egymáshoz köti vagy automatikusan egymáshoz tapadnak. Ennek a módszernek legnagyobb előnye, hogy majdnem minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani. A nyomtató felbontását a rétegek vastagsága és a réteg síkjában a szokásos dpi-ben vagy mikrométerben (μm) adják meg. A szokásos rétegvastagság körülbelül 100 μm (0,1 mm), de vannak olyan nyomtatók, melyek 16 μm vastag rétegeket képeznek. A réteg síkjában a felbontás a lézernyomtatókéhoz hasonló. A részecskék (3D “pontok”) átmérője mintegy 50-100 μm (0,05-0,1 mm).

A fejlett technológiáknak köszönhetően tehát ma már nem teljesíthetetlen kérés az, ha az ügyfél kezébe szeretné venni a darabot a szerszám elkészítése és a sorozatgyártás előtt. Amennyiben készül a darabról számítógépes rajz, néhány napon belül azzal tökéletesen megegyező, méretarányos mintadarabokat tudunk szállítani. Egy modell kinyomtatása néhány órától néhány napig tart az alkalmazott módszer, valamint a test méretétől és bonyolultságától függően, ezáltal a termékfejlesztés korai szakaszában elvégezhetőek a szükséges tesztek, mérések, de akár módosítások is, mellyel jelentős költség és idő takarítható meg.

Kérje ajánlatunkat vagy szakmai tanácsunkat! »

(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/3D_nyomtat%C3%B3)